30 duizend euro subsidie voor vrachtwagen voedselbanken

nieuws
Foto: Voedselbanken Nederland

De provincie Groningen geeft 30.000 euro subsidie aan de negen voedselbanken en het Regionaal Distributiecentrum Groningen voor de aanschaf van een zuinige en grotere vrachtwagen.

Met de vrachtwagen kunnen de voedselbanken in de provincie Groningen ritten combineren, wat voordeliger en efficiënter is.

Jaarlijks geeft de provincie subsidie aan de voedselbanken. Provinciale Staten hebben bij de begrotingsbehandeling aangegeven 30.000 euro extra vrij te maken. In overleg met de voedselbanken hebben Gedeputeerde Staten besloten dit budget aan de vrachtwagen te besteden. “De voedselbanken doen enorm goed werk. Als we dat makkelijker kunnen maken met deze bijdrage die heel goed benut wordt, dan doen we dat graag”, zegt gedeputeerde Johan Hamster.

Voorzitter Maria Jongsma van het Regionaal Distributiecentrum Groningen is blij verrast door de bijdrage: “Geweldig, deze steun: nu kunnen we echt stappen zetten om het vervoer naar en tussen de voedselbanken in de provincie nog beter te organiseren.”