Zorgen over verkeerssituatie in Corpus den Hoorn: ‘Wachten tot het fout gaat’

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

“Het is wachten op het moment dat het écht fout gaat.” Dat schrijven bezorgde bewoners van de Galenuslaan, de Henri Dunantlaan en de Madame Curiestraat in een brandbrief aan verschillende gemeenteraadsfracties. Volgens de bewoners zorgt het eenrichtingsverkeer in de laatstgenoemde straat voor veel hard-én spookrijders. De PVV wil nu dat de gemeente ingrijpt.

Volgens de bewoners is er al enige tijd sprake van gevaarlijke situaties in de straat. De Madame Curiestraat kreeg een aantal jaren geleden het stempel ‘eenrichtingsweg’, maar volgens de bewoners rijden taxi’s, busjes en personenauto’s nog steeds regelmatig tegen het verkeer in. Volgens de bewoners zorgt dat met name in de Galenuslaan voor grote drukte. Bedrijven, taxi’s en busjes rijden volgens de bewoners regelmatig met grote snelheid richting de Paterswoldseweg. “Hardrijders moeten niet zelden stevig op de rem voor fietsers en gemotoriseerd verkeer, die zich door de Curiestraat of vanaf de Paterwoldseweg richting de Laan Corpus den Hoorn begeven”, aldus de bewoners in hun brief aan de raad.

Volgens de PVV-fractie is er meermaals contact geweest met instanties over de problemen, maar van enige handhaving is volgens de bewoners van het noordelijke deel van Corpus den Hoorn geen sprake. “Het is wachten op het moment dat het écht fout gaat. Laten we dat met z’n allen voor zijn. Nu het nog kan”, besluiten de bewoners.

De raadsfractie van de Partij voor de Vrijheid springt morgen (woensdag) in de bres voor de bewoners. Tijdens het politieke vragenuur wil de fractie van de gemeente weten wat er gaat gebeuren om de verkeerssituatie in de wijk te verbeteren.