Wethouder roept op: ‘vraag energietoeslag aan’

Waarschijnlijk ruim drieduizend Stadjers hebben recht op energietoeslag, maar hebben dat nog niet aangevraagd. Wethouder Eelco Eikenaar roept hen op, dat alsnog te doen.

In november startte de de gemeente met het energiepakket. Dit om de gestegen energieprijzen en de dure boodschappen enigszins te compenseren. Mensen die tot 120% van het bestaansminimum verdienen krijgen 1300 euro van het rijk en 200 euro van de gemeente. Deze groep is nu bijna helemaal bekend bij de gemeente, en is inmiddels ook bereikt. Er zijn inmiddels 20 duizend toeslagen toegekend. Rond de 2.900 aanvragen zijn nog in behandeling.

Mensen met een inkomen van 120 tot 140% van het bestaansminimum krijgen 600 euro van de gemeente. Eikenaar weet niet wie dat zijn, en roept deze mensen op, zich nog vóór eind dit jaar te melden. Het zogenoemde hulppakket geldt tot eind 2023.