Waterschap wil eerder bij plannenmakerij betrokken worden

Het Waterschap Noorderzijlvest wil eerder bij plannen van Gemeentes, provincie en projectontwikkelaars betrokken worden.

De organisatie is verantwoordelijk voor het waterpeil, voor de waterzuivering en de dijken. Voormalig wethouder Roeland van der Schaaf is nu de Dijkgraaf en is nu ruim honderd dagen aan het werk bij Noorderzijlvest. Hij praatte de pers gisteren bij. Waterbeheer wordt steeds complexer. Het waterschap heeft te maken met een bodemdaling van bijna een halve meter in 2080 en de stijging van de zeespiegel. Aanstaande maart zijn te samen met de provinciale verkiezingen ook de verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur.

Vanochtend maakte de unie van waterschappen bekend dat het tarief van de waterschapen met gemiddeld zo’n dertig euro verhoogd wordt.