Twee jaar langer tbs voor Ergün S, de man die echtpaar in doodstak in Pathé

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Ergun S., de man die op 26 oktober 2019 twee schoonmakers om het leven bracht in de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep, blijft twee jaar langer in een tbs-kliniek.

Volgens RTV Noord bepaalde de rechtbank Noord-Nederland dinsdagmiddag dat S. nog eens twee jaar een intensieve behandeling moet krijgen, omdat S. niet goed genoeg in staat is met stress om te gaan. Daardoor blijft de kans op recidive hoog, aldus de behandelaars van de Rotterdammer. S. mag al wel met begeleid verlof.

S. doodde iets meer dan drie jaar geleden twee schoonmakers in de Pathé-bioscoop aan het Zuiderdiep. In een waanbeeld was S. op zoek naar zijn ex en hun dochter in het gebouw. Ten tijde van het incident dacht hij dat het schoonmakers-echtpaar elitetroepen waren, die zijn dochter en ex hadden vermoord. Daarop stak hij in op het echtpaar, met de dood van de twee schoonmakers tot gevolg. S. werd de volgende dag bij een benzinestation aangehouden, nadat de politie de verwarde Rotterdammer in zijn been schoot.

De rechter achtte S. twee jaar geleden verantwoordelijk voor de doodslag, maar legde hem geen celstraf op. De Rotterdammer werd volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en kreeg tbs met dwangverpleging opgelegd.