‘Structurele aanpak nodig rond scootermeetings’

nieuws
Foto: RitaE via Pixabay

De raadsfracties van Student&Stad, de Partij voor het Noorden en de VVD zien weinig in de ‘repressieve aanpak’ die burgemeester Koen Schuiling voor afgelopen zondag hanteerde rond de illegale scootermeeting.

Volgens de drie fracties zorgt een ‘repressieve aanpak’, zoals de burgemeester die voor afgelopen zondag hanteerde, juist voor escalatie van het probleem rond de scooterbijeenkomsten. De partijen kijken daarbij met name naar de reacties die het kat-en-muisspel van afgelopen zondag opriepen bij de deelnemers en organisatoren van de scootermeeting. Via sociale media werden de maandag na de meeting afbeeldingen gedeeld met teksten als ‘wij gaan niet stoppen’ en ‘we zijn net begonnen’.

Komende woensdagavond gaan de drie fracties burgemeester Schuiling aan de tand voelen over de manier waarop de scootermeeting van zondag is afgehandeld en de keuzes die zijn gemaakt. De partijen benadrukken de acties van de bijeengekomen scooterstunters van zondag ten strengste af te keuren. Maar de fracties stellen tegelijkertijd dat er goed moet worden nagedacht over een structurele aanpak om overlast en escalatie te voorkomen. Een eventuele preventieve langetermijnoplossing voor het omgaan met dergelijke bijeenkomsten die de openbare orde verstoren, is volgens de drie partijen een pré.