Standbeeld Frida Kahlo langs Ringweg staat te koop

Ze staat inmiddels al een tijdje naast de Ringweg; het Frida Kahlo standbeeld gemaakt van piepschuim. Het kunstwerk is gemaakt door Blow-up Industry, een bedrijf dat zich bezighoudt met het creëren van allerlei objecten. Sinds kort staat het standbeeld te koop en Blow-up Industry wacht nog altijd op bieders.

Het beeld van Frida Kahlo staat op het industrieterrein van de bouwbedrijven groep Gjaltema. Gjaltema bezit Blow-up Industry voor een derde en de twee werken dan ook veel samen. Zo maakt Blow-up Industry reclamemateriaal voor het bouwbedrijf, waaronder stickers en attributen.

Gjaltema en Blow-up Industry hebben het kunstwerk bewust vlak naast de Ringweg neergezet. ‘Wij vinden dat iedereen hiervan mag genieten. Het is zonde om deze achter op het terrein te zetten,’ zei technisch directeur van Gjaltema Edwin Hof.

Liefhebbers kunnen nu bieden op de piepschuimen Frida Kahlo, en volgens Hof maakt Gjaltema zich daarbij niet al te veel zorgen over de opbrengst: “De hoogste bieder mag ‘m hebben. En dan zien we vanzelf hoeveel dat is.”

Wie wil bieden kan dat doen door een mail (info@blowupindustry.com) te sturen aan Blow-up Industry.