Soepfiets Leger des Heils bevalt erg goed: “Echt een verademing!”

oogochtendshow
Sylvester en vrijwilligers en tevens medewerkers van het Leger des Heils Aliene en Sanne laten trots de nieuwe fiets zien. Foto: Fokko Werkman

Het Leger des Heils nam afgelopen weekend een nieuwe soepfiets in gebruik. “Dat was echt een hele verademing”, vertelt Sylvester van het Leger des Heils, die hiervoor een crowdfunding had opgezet.

Na jaren van trouwe dienst was de oude fiets nodig aan vervanging toe. “Die oude fiets kraakte en piepte en het was elke keer een barre tocht als je ermee op weg ging”, vertelt Sylvester. Hij besloot een crowdfundingactie op touw te zetten om de 6.500 euro bij elkaar te krijgen voor een nieuwe elektrische bakfiets. “We kunnen nu veel meer spullen meenemen”, vertelt Sylvester enthousiast, “En omdat het een elektrische fiets is kunnen ook grotere afstanden worden afgelegd, waardoor we ook nog meer mensen kunnen zien die bij de weg lopen.”

Niet alleen een maaltijd

De soepfiets brengt de daklozen niet alleen een warme kop soep, maar ook kunnen ze hun verhaal kwijt. Daarnaast verwijst Sylvester en zijn collega’s hen ook de weg naar hulpverlenende instanties wanneer dat nodig blijkt te zijn. “We komen best wel vaak mensen tegen in de stad die vaak dwalen”, legt Sylvester uit, “en die verwijzen we dan door naar de instanties waar ze dan eventueel terecht kunnen. Daarnaast delen we ook dekens uit, kleding, ondergoed en dergelijke want sommige mensen hebben dat soms ook gewoon nodig”.

Sylvester was te gast in de OOG Ochtendshow om te vertellen hoe het eerste weekend met de nieuwe soepfiets was bevallen: