Update – Rotonde tussen Siersteenlaan en Goudlaan drie weken (deels) dicht

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De rotonde van de Siersteenlaan en de Goudlaan in Vinkhuizen is vanaf komende maandag een week helemaal dicht voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de twee weken daarna is de rotonde alleen open voor verkeer vanuit Vinkhuizen naar de ringweg.

Volgens Groningen Bereikbaar is de rotonde helemaal dicht vanaf komende maandagochtend tot en met het einde van de middag van maandag 14 november. Daarna gaat het zuidelijke gedeelte van de rotonde weer open, wat betekent dat het verkeer vanuit de wijk Vinkhuizen de ringweg weer kan bereiken. Het verkeer in de andere richting, dus vanaf de ring de wijk in, moet twee weken langer omrijden. De noordkant van de rotonde gaat op 28 november weer open.

De afsluiting is nodig vanwege de aanleg van het warmtenet en de vervanging van het riool. Na de afsluiting wordt de straat tijdelijk opnieuw geasfalteerd. Deze tijdelijke laag asfalt blijft ongeveer een jaar zitten om de open gegraven bodem te laten inklinken. Daarna gaat de rotonde hoogstwaarschijnlijk opnieuw op de schop, zodat de gemeente de straten en de omgeving mooier kan maken.

De afsluiting van de rotonde geldt alleen voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers moeten afstappen en kunnen zo de werkzaamheden passeren. Auto’s moeten omrijden via de Diamantlaan en de Edelsteenlaan, of via de Diamantlaan en de Metaallaan.

Update 04-11-2022 12.00 uur:

Groningen Bereikbaar meldde in eerste instantie dat de rotonde slechts twee weken afgesloten zou zijn. Buurtbewoners merkten op dat op de bebording rond de rotonde stond dat de afsluiting twee weken langer zou duren. Navraag bij de aannemer leert dat dat deels klopt.