‘Onhoudbare situatie’ bij sportpark het Noorden door betaald parkeren in Selwerd

nieuws
Foto via Stadspartij 100% voor Groningen

De gemeente moet iets doen aan de grote hoeveelheid geparkeerde auto’s aan de Plataanlaan en de Virulystraat. Daarvoor pleiten de raadsfracties van de Stadspartij 100% voor Groningen en de PVV.

Volgens de twee partijen is de parkeersituatie in de omgeving van het sportpark Het Noorden onhoudbaar geworden, sinds de gemeente begin dit jaar het betaald parkeren invoerde in Selwerd. Omdat het betaald parkeren ophoudt ten noorden van de ringweg, zijn de Plataanlaan en de Virulystraat langs het sportpark geliefde plaatsen geworden om auto’s te parkeren.

Dat zou er, met name op de dagen dat er aan het einde van de middag en ’s avonds trainingen worden gegeven en op wedstrijddagen, voor zorgen dat er veel te weinig plek is voor voetballers en bezoekers van VV Groningen, VVK en Potetos.

Waterbedeffect

“Het invoeren van betaald parkeren in Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk en de Hoogte heeft, zoals verwacht, een fors waterbedeffect”, aldus PVV-fractievoorzitter Dennis Ram. “Wij vragen het college dan ook of ze bereid zijn contact op te nemen met de voetbalclubs om gezamenlijk te kijken wat de mogelijkheden zijn”. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij vult aan:  “Wij vragen het college of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld betaald parkeren of een blauwe zone in te voeren aan de Plataanlaan langs het sportpark. Of eventueel een andere oplossing.”

De twee partijen dienden maandagmiddag schriftelijke vragen in bij het college, waarin de twee partijen om opheldering en actie vragen over de parkeersituatie.