NS introduceert elektrische ov-fiets op station Groningen

NS biedt sinds woensdag 30 november elektrische ov-fietsen aan op het hoofdstation. Met de komst van de zogenaamde ‘ov e-bike’, moeten reizigers zich makkelijker van A naar B kunnen verplaatsen. 

Momenteel staan er ongeveer duizend gewone ov-fietsen in de fietsenstalling van het station. Nu komen daar dertig elektrische exemplaren bij. De fiets is duurder dan een reguliere ov-fiets. Voor 10 euro per 24 uur kunnen reizigers een e-bike huren. Voor een gewone ov-fiets ligt dat tarief rond de 4 euro.

De komst van de e-bike is onderdeel van een pilot die één jaar zal duren. Groningen is de derde stad in Nederland waar dit wordt getest. Gedurende de proefperiode wil NS onderzoeken of de fietsen een vast onderdeel worden van de stalling.

 

 

Deel dit artikel: