Minister Hoekstra bezoekt Oekraïense kinderen op nieuwkomersschool aan Rosensteinlaan

nieuws
Foto via CBS De Kleine Wereld

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken ging maandagmiddag in gesprek met Oekraïense kinderen en hun ouders op de nieuwkomersschool van basisschool De Kleine Wereld aan de S.S. Rosensteinlaan.

De kinderen, ouders en leerkrachten praatten met de minister over de ervaringen die ze in hun tijd in Groningen hebben opgedaan. Een verscheidenheid aan onderwerpen kwam voorbij, waaronder de liefde voor gymnastiek van de kinderen en pepernoten bakken. Ook kwam het hoge aantal fietsers in Nederland veel voorbij. Hoekstra kreeg na de gesprekken een korte rondleiding door de school.

De Oekraïense kinderen verhuisden in september van CBS De Wegwijzer in Selwerd naar de speciale nieuwkomersschool. In eerste instantie was de school alleen bedoeld voor kinderen uit Oekraïne, maar vanaf dit schooljaar krijgen ook kinderen uit andere delen van de wereld er les. De school zet in op het aanleren van de basisbehoeften en de lessen zijn gericht op het snel leren van de Nederlandse taal. Een goede zaak, zo stelde Hoekstra maandagmiddag: “Het is noodzakelijk en belangrijk dat de kinderen, ondanks de oorlog, blijven leren en groeien. Dat gebeurt hier.”