“Maandag bewolking en af en toe een bui, komend weekend kans op een winterse bui”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De middagtemperatuur daalt de komende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het aan het einde van de week niet warmer dan 3 graden.

“Maandag is er veel bewolking met in de ochtend af en toe een bui”, vertelt Kamphuis. “In de middag blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt 8 graden bij een zwakke of matige zuidwestenwind windkracht 2 of 3. In de nacht van maandag op dinsdag koelt het af naar 5 graden en is er kans op mist. Die mistkans is er ook op dinsdagochtend. Verder is het rustig en grijs weer met kans op een spatje motregen. Het wordt 7 of 8 graden en het voelt waterkoud aan.”

Graad vorst
“Vanaf woensdag draait de wind naar het oosten dankzij een hogedrukgebied dat zich vanaf Rusland uitbreidt naar Scandinavië. Het wordt kouder. De maximumtemperatuur schommelt rond de 5 graden en het is waterkoud. In de nacht wordt het 1 of 2 graden. Op donderdag houdt het waterkoude weer aan. Bij een wind uit het oosten tot noordoosten wordt het slechts 3 graden. Het blijft droog maar het is overwegend grijs. In de nacht van donderdag op vrijdag minima rond het vriespunt en kans op een graadje vorst.”

Vroeg winter?
“Tijdens het weekend zijn de veranderingen klein. Vaak is het grijs en het is waterkoud. Overdag wordt het 1 tot 3 graden en in de nacht schommelt de temperatuur rond, of een graad onder, het vriespunt. Tijdens het weekend neemt de kans op een winterse bui wat toe. De kans dat dit een aanzet zal zijn tot een vroege decemberwinter is vooralsnog niet zo groot.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.