Inbraak bij Coolblue; drie verdachten ingerekend

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112Groninge.nl

Bij elektronicawinkel Coolblue aan de Roskildeweg is woensdagochtend even na 05.30 uur ingebroken. De politie heeft drie van de inbrekers aangehouden.

Volgens de politie gaat het om vier daders die de winkel binnen wisten te komen door de glazen winkelpui met stenen kapot te gooien. Dit werd gezien door passerende vrachtrijders die daarop de politie belden. Twee verdachten konden direct aangehouden worden. Eén verdachte wist op een fiets te ontkomen, een vierde verdachte was over het hek van een naastgelegen bouwmarkt geklommen en verstopte zich daar op een binnenterrein.

Deze verstopplek werd echter al snel ontdekt door politiehond Bløf. Zo kon ook de derde verdachte worden aangehouden. Op de vluchtroute werd een hoeveelheid laptops aangetroffen. De drie verdachten zijn ingesloten, het onderzoek naar de vierde verdachte loopt nog. De politie vraagt mensen die over camerabeelden beschikken, contact op te nemen.