GRC wint en GVAV Rap gelijk; Helpman verliest topper, punt voor Forward; Lewenborg pakt periode

sport
Foto Martijn Minnema: Hugo Breman van Forward in duel met Jeroen Ots (2) van Musselkanaal

GRC steeg dankzij een nipte zege bij Rolder Boys naar plek 3 in de eerste klasse. GVAV Rapiditas liet opnieuw punten liggen tegen een laag geklasseerde opponent. In 2L stonden twee toppers op het programma, Helpman verloor ruim van de koploper, Forward deelde de punten met Musselkanaal. Lewenborg boekte in 3C een ruime zege en daarmee de eerste periodetitel, ook Groninger Boys en Engelbert wonnen.

1E
GRC blijft het uitstekend doen in de eerste klasse. Uit tegen Rolder Boys werd de vierde zege op rij geboekt, het werd 0-1. Bram Mulder scoorde halverwege de eerste helft de winnende treffer. GRC staat maar 1 punt achter het leidende duo Jubbega en TVC’28.

GVAV Rapiditas leek ook drie punten bij te gaan schrijven, maar gaf bij SV Dalfsen een 0-2 voorsprong weg. Bij rust stond GVAV met 0-2 voor door goals van Leon Knol (21′) en Ingmar Liezenga (32′). Dalfsen kwam twintig minuten na rust op 1-2 en elf minuten voor tijd viel de gelijkmaker. GVAV staat zesde op 5 punten van de koplopers.
Een verdiend gelijkspel aangezien beide clubs een helft de bovenliggende partij was, zo wist men aan de kant van GVAV te melden.

2K
In 2K stonden twee toppers met stadsclubs op de rol. Nummer 2 Helpman ging op bezoek bij koploper Valthermond en ging met 4-1 onderuit. Na 25 minuten keek Helpman al tegen een 3-0 achterstand aan. Kevin Hofman deed na rust iets terug, maar man of the match Erik Jan Veerbeek maakte er met zijn derde in de slotfase nog 4-1 van.

Forward-Musselkanaal was het duel tussen de nummers 3 en 4, dat duel eindigde in 2-2. Forward was het eerste half uur beter en kwam na een kwartier dankzij een kopgoal van verdediger Tim van den Brekel op 1-0. Musselkanaal kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kwam op het uur op 1-1 toen Gerwin Schmitz via een Forward speler de 1-1 binnenschoot. Forward nam daarna de regie weer over en was via Jesse Goeree (schot op de binnenkant paal) en invaller Max van Schaik (vrije kopkans) dicht bij de 2-1. Het doelpunt viel 7 minuten voor tijd aan de andere kant. Musselkanaal kreeg een terechte strafschop die door Rolf Kayser werd benut. Tim van den Brekel bezorgde Forward twee minuten later met zijn tweede treffer een punt. Forward steeg wel naar plek 2.

Trainer Jorrit Smink was na afloop gematigd tevreden. “Er had meer in gezeten, probleem is dat we moeilijk scoren. Daarbij helpt ook niet dat we onze topscorer Brian Mangnus al twee weken weken missen. Gemiste kansen braken ons vorige week tegen Stadskanaal ook op, toen ontbrak Brian ook al“. Over de seizoensstart van de promovendus is Smink desalniettemin best tevreden “We hebben op Helpman na de complete top 6 na zes wedstrijden al gehad en staan tweede, dus dat is prima te noemen. Al denk ik dat er nog wel meer in had gezeten“.
Volgende week treft Forward Stadspark, die staan onderin.

Het kelderduel Stadskanaal-Stadspark eindigde ook in 2-2. Michel Boonstra scoorde kort voor tijd de 2-2.  Stadskanaal was vlak daarvoor op 2-1 gekomen. Stadspark staat derde van onderen, Stadskanaal voorlaatst.

3C
Koploper Lewenborg boekte wederom een ruime  zege, middenmoter ZNC werd met 4-0 aan de kant gezet.
Mitchell van Kalsbeek opende kort voor rust de score en verdubbelde een kwartier na rust de score. Via Armando Kremer en Gerben Veenstra liep Lewenborg uit naar 4-0. Daarmee pakte Lewenborg de eerste periodetitel. Die gaat over acht duels, maar Lewenborg staat na 7 wedstrijden vier punten los. Lewenborg gaat volgend seizoen op zaterdag spelen en mag horizontaal overstappen. Bij Lewenborg gaf men echter aan liever in de zaterdag derde klasse te beginnen omdat het niveau op zaterdag hoger ligt dan op zondag. Wordt wellicht nog vervolgd.

Engelbert staat tweede op vier punten, vanmiddag won het thuis met 2-0 van LEO. Jordi Rasterhoff scoorde voor rust, Hessel Veenstra na rust.

Groninger Boys staat na een 2-1 zege op Gieten vijfde. Earl Perré en Justin Bos scoorden voor Groninger Boys.

5C
Groen Geel steeg dankzij een 10-0 zege op hekkensluiter Woltersum naar plek 3. De achterstand op koploper Drieborg is twee punten.