Gerechtshof: ‘Geen nieuw dna-onderzoek nodig in zaak Els Slurink’

nieuws

Het Gerechtshof van Arnhem heeft dinsdag bepaald dat er geen nieuw dna-onderzoek nodig is in de zaak van Els Slurink. Slurink werd op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein.

De zaak bleef lange tijd onopgelost. Twee jaar geleden in 2020 kwam het dankzij nieuwe technieken tot een dna-match met materiaal dat onder de nagels van Slurink was gevonden. Het kwam overeen met het dna dat in 1997 was afgenomen bij Jahangir A. die opgepakt was na een overval. A. werd door de Groningse rechtbank veroordeeld tot tien jaar cel. De verdachte ging echter in hoger beroep omdat hij ontkent iets met de zaak te maken te hebben.

De advocaat van A. pleitte er veertien dagen geleden voor om het dna dat onder de nagels gevonden was, opnieuw te laten onderzoeken, omdat het door de jaren heen vervuild zou kunnen zijn. Het Gerechtshof in Arnhem meldt echter dat daar geen aanwijzingen voor zijn. Daarom is nieuw onderzoek overbodig.