Gemeente wil doordeweeks parkeerverbod voor sportpark Het Noorden

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het gemeentebestuur komt binnenkort met het plan om een doordeweeks parkeerverbod in te stellen rond sportpark Het Noorden. Dat laat voetbalvereniging VVK aan OOG Tv weten.

Afgelopen weekend trok de vereniging bij OOG Tv aan de bel. Rond het sportpark wordt veel parkeeroverlast ervaren. Het probleem speelt al van voor de coronacrisis, en is na de invoering van het betaald parkeren in de wijk Selwerd alleen maar erger geworden. Doordat mensen uit de wijk hun auto parkeren rond het sportpark, waar het vrij parkeren is, kunnen bezoekende voetbalteams geen plek vinden. Ook zouden door de problematiek ambulances regelmatig gehinderd worden. Het probleem wordt bevestigd door voetbalvereniging VVG, die actief is op hetzelfde sportpark. Ondanks dat er door de vereniging de afgelopen jaren verschillende keren aandacht voor is gevraagd, bleef een oplossing vooralsnog uit.

“Plan wordt binnenkort voorgelegd aan de raad”
“Ik werd vandaag gebeld door de gemeente”, vertelt Jan-Martin Koetje van VVK. “Ze komen met een plan om een parkeerverbod in te stellen dat geldt op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur. Dat is in lijn met de omgeving. Het plan gaat binnenkort voorgelegd worden aan de gemeenteraad die er zijn licht over moet laten schijnen.”

“Voor laden en lossen is nog geen oplossing”
Toch is Koetje niet helemaal blij. “Het is niet helemaal wat we wilden. Ik snap de logica achter het plan. De regelgeving is gelijk met de omgeving. Maar onze jeugdtrainingen beginnen bijvoorbeeld ’s avonds om 18.00 uur. Dat lijkt dus wat te gaan botsen, hoewel ik mij ook realiseer dat de meeste voetballertjes op de fiets komen. Dan blijft alleen het probleem met laden en lossen over. Dit gebeurt overdag, en daar hebben we nog geen antwoord op gekregen. Voordeel van dit plan is dat je in ieder geval af bent van de langparkeerders. En dat is toch wel heel prettig.”