FC Groningen na voorsprong toch nog de boot in

sport
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen heeft zondag het competitieduel tegen FC Utrecht met 2-1 verloren. Het beslissende doelpunt viel kort voor tijd.

FC Groningen begon het duel goed. Na een aantal kansen over en weer opende Florian Krüger in de 39e minuut de score, op aangeven van spits Pepi. In de tweede helft was FC Utrecht de betere ploeg. In de 63 minuut trok Taylor Booth de score gelijk, na een fraaie solo. De thuisclub rook de overwinning en kreeg diverse kansen. In de 84e minuut was het zover: Sander van der Streek scoorde de eindstand door een voorzet van Younes in het doel te werken.

FC Groningen blijft door de nederlaag op de 14e plaats in de eredivisie, met 12 punten uit 13 wedstrijden. Er rest nog één competitiewedstrijd, op zondag 13 november tegen Fortuna Sittard. Daarna volgt een twee maanden durende winterstop, in verband met het WK in Qatar.