Eerste asfalt verwijderd van Grote Markt

nieuws
Gemeente Groningen

Voor het terras van de Drie Gezusters is een aannemer maandagochtend begonnen met het wegfrezen van het asfalt.

De gemeente, de opdrachtgever voor de werkzaamheden spreekt van een historisch moment. Met het verwijderen van het asfalt wordt ook definitief een einde gemaakt aan de mogelijkheid voor bussen en taxi’s om over de Grote Markt te rijden. Het asfalt maakt plaats voor de inmiddels vaak genoemde rode steentjes.

Later op de maandagmiddag bereiken de werkzaamheden aan het marktplein een nieuwe mijlpaal. Rond 14.00 wordt de tijdcapsule (uit 1995) onder de windroos op de Grote Markt tijdelijk verwijderd. Deze krijgt na de werkzaamheden een andere plek onder een nieuwe windroos. Daar mag de tijdcapsule de komende 973 jaar blijven liggen.