Duo pint flink geldbedrag met gestolen pinpas bij elektronicazaak in Groningen

nieuws
Foto via Politie.nl

Een man en vrouw hebben op 14 augustus jongstleden een flink geldbedrag buitgemaakt middels een babbeltruc en bankhelpdeskfraude. Vervolgens pinde het duo met een gestolen pinpas bij een elektronicawinkel aan de Roskildeweg .

De politie wil graag weten wie de twee oplichters zijn. De dienst publiceerde vrijdagmiddag herkenbare beelden van het tweetal.

Volgens de politie werd het slachtoffer opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker, met de boodschap dat de bankrekening van de vrouw was gehackt. De verdachte wist haar vertrouwen te winnen en de oplichter aan de telefoon ging daarom een stap verder. Het slachtoffer bevestigde dat ze onlangs nog geld had gepind en werd vervolgens gevraagd om dit grote contante geldbedrag, samen met haar pinpas en pincode, af te staan aan een koerier.

Volgens de bankmedewerker zouden het geld en de pinpas veilig worden opgeborgen in een kluis van de bank. Maar niets bleek minder waar. Een duo (een man en een vrouw) deden dezelfde dag nog een forse aankoop gedaan bij elektronicazaak CoolBlue aan de Roskildeweg. Later op de avond is er met de pas ook gepind bij een Geldmaat.

De politie heeft beelden van twee verdachten die geld hebben gepind. De politie wil graag weten wie deze man en vrouw zijn. Ook als u meer tips heeft over de fraudezaak, wil de politie deze graag horen. Tipgevers kunnen bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan via telefoonnummer 0800-7000.