“Donderdag veel bewolking, weekend met twee gezichten”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen is er veel bewolking waarbij de zon zo nu en dan wat ruimte krijgt. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt er volgende week zachte lucht aangevoerd.

“Donderdag is er veel bewolking met slechts een enkele glimp van de zon”, vertelt Kamphuis. “In de middag neemt de kans op wat lichte regen toe. Het wordt 15 graden bij een matige zuidelijke wind, windkracht 3 tot 4. In de avond en in de nacht naar vrijdag volgt meer regen. Op vrijdag is er veel bewolking en valt er zo nu dan wat lichte regen of een bui. In de loop van de dag kan de zon af en toe doorbreken. Het wordt 11 of 12 graden bij een matige westenwind, windkracht 3 tot 4. Langs de kust is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.”

“In het weekend is er sprake van twee gezichten. Op zaterdag blijft het droog en wordt het met af en toe zon 12 graden. Er staat een lichte bries uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3 of 4. Zondag begint de dag droog maar eindigt deze nat. Het wordt 11 graden bij een stevige wind uit het zuiden, windkracht 4 tot 5. Maandag waait het stevig uit het zuidwesten, is er veel bewolking en kan er soms wat lichte regen vallen. Het wordt 13 graden. Daarna zijn de veranderingen voorlopig klein. Met een hoofdzakelijke zuidelijke, of zuidwestelijke, wind wordt zachte en vochtige lucht aangevoerd. Later in de week verdwijnt de laatste bui en krimpt de wind naar het oosten.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.