Dansen tijdens het Jonge Harten Festival

Het Jonge Harten festival, een negendaags festival voor jonge mensen, is sinds vorige week vrijdag weer van start. Tijdens de negen dagen worden inspirerende workshops, voorstellingen, en meer georganiseerd die gaan over kunst en cultuur. Wij namen gisteren een kijkje bij een masterclass dans van choreograaf, docent en theatermaker Mohamed Yusuf Boss. 

De masterclass hoorde bij het onderdeel FIELD, wat gericht is op jonge creatieve makers die door corona weinig kans hebben gehad om met elkaar en professionals te netwerken. FIELD biedt hen de mogelijkheid om dat nu wel te doen.

Zo was de masterclass van Mohamed niet alleen bedoeld om voor verbinding tussen de makers te zorgen, maar ook om hen wat bij te brengen. “Je hebt theatermakers die alleen maar acteren, maar je hebt ook theatermakers die met dans of beweging hun verhaal willen vertellen. En Mohamed is heel goed in je dat uitleggen”, vertelde de creatieve producer van FIELD Eva Vos.

Mohamed werkt volgens het principe ‘each one teach one’ wat gericht is op het uitwisselen van kennis tussen personen. “Dans is een wat abstractere kunstvorm – je gebruikt je lichaam in plaats van het woord om je te uiten. Vandaag tijdens de workshop heb ik geprobeerd om tools te geven hoe je dat kunt inzetten”, legde hij uit.

Het Jonge Harten festival vindt op verschillende plekken in Groningen plaats en duurt nog tot en met zaterdag.