Crowdfundingsactie opgezet voor bestolen muzikant: “Al ruim 6.000 euro opgehaald”

nieuws
Foto: Stan Edes

Vrienden van muzikant en muziekleraar Laurens Hof uit Stad hebben een crowdfundingsactie opgezet. Hof werd afgelopen week bestolen van vrijwel al zijn instrumenten en gear.

De inbraak vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats. Hof heeft een eigen studioruimte in een bedrijfsverzamelgebouw in het westen van de stad. Toen hij dinsdagochtend in zijn ruimte arriveerde zag hij dat behalve de speakers, verschillende gitaren, pedalen, een microfoon en andere gear ontvreemd was. “Ik heb de afgelopen dagen onderzoek gedaan en ik heb weten te achterhalen dat de financiële schade oploopt tot over de 12.500 euro”, vertelt Hof. “De eerste dagen was ik lamgeslagen door alles wat er gebeurd is, en was ik even kwijt hoe nu verder.”

Hof: “Inmiddels ben ik weer begonnen met het geven van muzieklessen en het maken van producties. Wel flink gehavend en waarbij ik nu voornamelijk gebruik maak van geleende spullen. Ik heb van veel mensen hulp gekregen, en ik wil al deze mensen heel erg bedanken. Een vriendin heeft ondertussen een crowdfundingsactie opgezet waar mensen kunnen doneren om bij te helpen.” Het doel van de crowfundingsactie is gezet op 10.000 euro. Zaterdagochtend was er al een bedrag van ruim 6.000 euro opgehaald.

De crowdfundingsactie is hier te vinden.

Verslaggever Stan Edes maakte een reportage over de diefstal