Campagne tegen gebruik van lachgas in het verkeer

nieuws
Foto: 112groningen.nl

Verkeerswijzer Groningen (VWG) start een campagne tegen het gebruik van lachgas in het verkeer. Het aantal ongelukken onder invloed van lachgas is namelijk zorgwekkend hoog.

De campagne ‘Word geen clown in het verkeer’ wordt in de hele provincie Groningen gevoerd, en richt zich op jongeren, en specifiek op passagiers. Volgens de ontwikkelaar van de campagne, TeamAlert, is uit onderzoek gebleken dat jongeren het vervelend vinden om de bestuurder aan te spreken op gebruik van lachgas in de auto. De campagne moet de passagiers helpen het gesprek aan te gaan.

Tijdens de campagne gaan speciale teams het uitgaansgebied van de stad in, en naar festivals. Daar gaan ze met jongeren het gesprek aan, over het gevaar van drugs in het verkeer. Het doel is, ze niet meer onder invloed op de fiets, op de scooter of in de auto te laten stappen.