Krankzinnige slotfase doet FC Groningen das om tegen Fortuna

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-3 verloren van Fortuna Sittard. De Groningers, die de punten hard nodig hadden, eindigen de eerste seizoenshelft op de veertiende plaats.

De Limburgers leken naar Groningen te zijn gekomen met vooral de intentie om niet te verliezen. De ploeg van trainer Julio Velazquez zakte vanaf de eerste minuut meteen ver terug op eigen helft met alle spelers. FC Groningen staat het hele seizoen al niet bekend als de meest makkelijk voetballende ploeg en had door het inzakken van Fortuna veel moeite om tot kansen te komen. Florian Krueger schoot een keer over uit een voorzet van Pepi, verder viel er van weinig te genieten voor rust.

Wederom Pepi
Het leek de brilstand te worden bij rust, ware het niet dat vlak voor rust Ragnar Oratmangoen werd vrijgespeeld aan de zijkant. Zijn voorzet bereikte Pepi die de bal simpel in de korte hoek kon schuiven. De Amerikaanse spits tekende daarmee alweer voor zijn zesde goal in acht wedstrijden voor FC Groningen.

Gladon doet oud-werkgever pijn
In tweede helft zochten de bezoekers nadrukkelijk de gelijkmaker. FC Groningen probeerde de ruimte te benutten, maar zag uiteindelijk invaller Paul Gladon de Limburgers langszij koppen. De oud FC Groningen-spits klopte doelman Peter Leeuwenburgh met een kopbal in de verre hoek.

Enkele minuten later is het weer raak en wederom Gladon. De Groningse defensie stond te schutteren en toe te kijken hoe de lange spits binnen tikte voor zijn tweede: 1-2. De Groningen-supporters scandeerden na de treffer van Gladon de harde woorden ‘Wormuth, rot op’.

Krankzinnige slotfase
Spits Florian Krueger bewees zijn oefenmeester en landgenoot een grote dienst door in de blessuretijd raak te schieten. Op aangeven van Cyril Ngonge vond de Duitser doel: 2-2.

Verder in de blessuretijd ging het weer mis. De Groningers gaven invaller Tijani Noslim alle ruimte om de 2-3 binnen te schieten en zo de eindstand te bepalen. Fortuna nam uiteindelijk de punten mee naar Limburg.