Amateurvoetbal: Velocitas verspeelt zege, Helpman en Mamio blijven koploper

sport
Foto Martijn Minnema: Groen Geel - Omlandia

In de tweede klasse L zaterdag verspeelde Velocitas in de slotfase de winst en verloor Be Quick opnieuw. In 3C bleef Helpman koploper en in 4C was er winst voor lijstaanvoerder Mamio.

In de tweede klasse L zaterdag speelde Velocitas 1897 in Friesland gelijk tegen Be Quick Dokkum. Het werd 1-1. Rutger Hofsteenge schoot Velocitas na 35 minuten op een 1-0 voorsprong. In een vermakelijk wedstrijd met aardig wat kansen over en weer moesten de Groningers toch met een punt genoegen nemen. In blessuretijd maakte Rudmer Loonstra er 1-1 van. Velocitas is derde met 16 punten uit 8 wedstrijden.

Be Quick 1887 verloor uit met 2-1 van Veendam 1894. Junior de Lannoy scoorde voor Be Quick, dat laatste is met slechts één punt.

3C

In de derde klasse C won Helpman met 2-1 van ONR uit Roden. Door een eigen doelpunt van ONR en een treffer van Patrick Nanninga nam Helpman een 2-0 voorsprong. In de slotfase maakte ONR er nog 2-1 van. Helpman is koploper met 21 punten uit 9 wedstrijden. Grijpskerk heeft een punt minder, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

Groen Geel is met 19 uit 9 derde. Groen Geel won thuis met 2-1 van Omlandia. Ruben Ludwig scoorde twee keer voor Groen Geel. Ruben Meier maakte tussendoor de treffer voor de ploeg uit Ten Boer. Omlandia is tiende met 9 punten.

Lycurgus staat vierde met ook 19 uit 9. Lycurgus won met 2-1 van Noordwolde door twee late doelpunten van Frank van der Veen en Mickey van der Horst.

HFC’15 speelde in Hoogkerk met 1-1 gelijk tegen TLC. David Boersema scoorde voor HFC. HFC’15 is zevende met 11 uit 9

Bij The Knickerbockers – Aduard 2000 werd het ook 1-1. Guido Benelmans redde een punt voor TKB. TKB is achtste met 10 uit 9.

4C

In de vierde klasse C won koploper Mamio opnieuw. Hekkensluiter SC Stadspark werd op sportpark De Parrel met 4-0 verslagen.

Onderin was er de eerste winst voor Amicitia VMC en het was meteen een forse. Thuis tegen Corenos werd het 5-1. Amicitia bleef ondanks de winst 12e en voorlaatste.

Ook VVK boekte een zege. In eigen huis werd het tegen Middelstum 3-2. VVK bleef tiende.