139 nieuwe namen voor ESNS; openingsavond uitgebreid en twee avonden nachtprogramma

nieuws
Alina Pash - Foto via ESNS

De organisatie van Eurosonic Noorderslag heeft nog eens 139 namen toegevoegd aan de line-up van beide evenementen. Daarnaast werd  bekendgemaakt dat het programma voor de openingsavond wordt uitgebreid en dat er twee avonden met een nachtprogramma zal zijn.

De festivalorganisatie maakte dinsdagmiddag bekend dat onder meer Son Mieux, sor, Personal Trainer en Katie Koss zijn bevestigd voor Noorderslag.

Voor Eurosonic zijn onder meer Aime Simone (fr), Alina Pash (ua), Banji (nl), Bnnyhunna (nl), CIEL (uk/nl), Eydís Evensen (is), Florence Arman (at), Keg (uk-eng), Lander & Adriaan (be), November Ultra (fr), Orange Skyline (nl), Personal Trainer (nl), Public Display Of Affection (de), QUINZEQUINZE (fr), Svaneborg Kardyb (dk), en The Heavy Heavy (uk-eng) aan de line-up toegevoegd.

Een volledige lijst met nieuwe namen voor het festival is hier te vinden.

Programma openingsavond uitgebreid, nachtprogramma op twee avonden

Daarnaast maakte de festivalorganisatie bekend dat de openingsavond van het festival (18 januari) wordt uitgebreid. Net als de donderdag- en vrijdagavond zijn op de woensdag meer dan tachtig acts in meer dan twintig zalen geprogrammeerd in de binnenstad. De uitbreiding van het eerste avondprogramma is onder andere nodig voor opnames van het WDR-programma Rockpalast. Het Duitse televisieprogramma neemt op woensdagavond liveshows op in Huize Maas.

Ook organiseert ESNS voor het eerst twee avonden een nachtprogramma. Het festival verhuist op vrijdag en zaterdag, na afloop van Eurosonic en Noorderslag, naar een aantal locaties in de stad. Op verschillende plekken in de stad krijgen elektronische opkomende artiesten dan een podium.

Verder wordt de conferentie op zaterdag uit de Oosterpoort gehaald en naar het centrum van de stad verplaatst, met het Forum als centrale punt. Noorderslag begint dit jaar vroeg, met een starttijd om 17.00 uur.