Zesde woongebouw in Grunobuurt bereikt hoogste punt

nieuws

De bouw van Regulateur, het zesde nieuwe woongebouw in de Grunobuurt, heeft het hoogste punt bereikt. Dat werd op de bouwplaats gevierd door de medewerkers.

Na een bouwtijd van tien maanden hebben woningcorporatie Nijestee en bouwbedrijf Trebbe het hoogste punt bereikt. Regulateur is het zesde woongebouw in de grootschalige wijkvernieuwing van de Grunobuurt en biedt plaats aan 105 appartementen, verdeeld in 79 sociale huurwoningen en 26 middenhuurwoningen. Het gebouw wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

De hoogte van Regulateur varieert van drie tot zeven woonlagen. Het gebouw krijgt bijzonder metselwerk wat alleen uit koppen lijkt te bestaan. De daken worden voorzien van zonnepanelen. Parkeren wordt centraal in de wijk opgelost. Hierdoor is er ruimte voor een tuin op het binnenterrein met veel groen, een wadi om regenwater op te slaan en ruimte om elkaar te ontmoeten. Op de begane grond is ook plek voor twee commerciële ruimten en gezamenlijke fietsbergingen.