Winst voor Velocitas; Lycurgus handhaaft zich bovenin; Mamio wint topper

Foto Martijn Minnema: Mamio en Lycurgus doen het goed in respectievelijk de vierde en derde klasse

Velocitas heeft zich goed hersteld van de eerste nederlaag en won bij LTC, promovendus Lycurgus doet het goed in de derde klasse, het won opnieuw. Mamio won de topper tegen Middelstum en deelt de koppositie in 4C.

2L
Velocitas won uit bij LTC met 1-3 en heeft samen met Marum de minste verliespunten. Vanmiddag kende Velocitas dankzij Jesse Bosgraaf een droomstart. Hij scoorde binnen het kwartier twee keer en bepaalde de ruststand daarmee op 0-2. Romano Djababoe bracht een klein kwartier na rust de spanning terug, maar kort daarna zorgde Rutger Hofsteenge voor de 1-3.

Be Quick 1887 verloor met 5-1 van koploper Marum, Kay Dollenkamp zorgde kort voor rust voor 1-1. BQ1887 staat laatste met 1 uit 4.

3C
In de derde klasse doen Helpman, Groen Geel en Lycurgus bovenin mee. Helpman verspeelde de koppositie aan Grijpskerk door thuis 1-1 te spelen tegen Aduard 2000. Tim van Dorp voorkwam een kwartier voor tijd een nederlaag door de 1-1 te maken.
Lycurgus won met 0-4 bij NEC Delfzijl en staat derde op 1 punt van leiders Grijpskerk en Helpman.
Frank van der Veen was met drie treffers de grote man.
Groen Geel is vierde op twee punten van de koplopers. Het won vanmiddag met 4-1 van Noordwolde. Tien minuten voor tijd stond het nog 1-1.
HFC’15 verloor twee punten tegen laagvlieger the Knickerbockers, maar staat maar vier punten achter de top twee. De studenten namen tot tweemaal toe de leiding, maar zagen Rick van Lent in de slotfase de 2-2 maken.
Omlandia speelde 1-1 bij Loppersum en deelt plek 11 met the Knickerbockers.

4C
Mamio
deelde de koppositie onder andere met Middelstum. Vanmiddag troffen deze clubs elkaar op de Parrel. Mamio won met 3-2, een stand die al na een half uur bereikt was. Mamio kwam na 11 minuten op 1-0, Middelstum boog de achterstand met twee treffers binnen 3 minuten (23’en 26′) om in een 1-2 voorsprong. Mamio bleek dat nog sneller te kunnen, 28′ minuut 2-2, één minuut later 3-2. Mamio deelt de koppositie met Poolster.

De andere drie stadsclubs vinden we onderin. VVK verloor met 3-5 van HS’88  en staat met drie punten tiende.
Amicitia ging met 1-3 onderuit tegen de Heracliden en staat twaalfde. Stadspark verloor thuis met 8-0 van Poolster en staat puntloos laatste.