Stadspartij wil opheldering over intimidatie en grensoverschrijdend gedrag bij Ambulancezorg Groningen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

“Wij willen van het college weten is of zij weten van de misstanden bij Ambulancezorg Groningen.” Die vraag gaat raadslid Yaneth Menger van de Stadspartij 100% voor Groningen komende woensdag neerleggen bij het gemeentebestuur.

Afgelopen zaterdag berichtte het Dagblad van het Noorden over intimidaties (seksueel en machtspositie-gericht) en over angstcultuur bij de organisatie.  Volgens een aantal klokkenluiders durven medewerkers geen meldingen meer te maken van collega’s die steken laten vallen, door gebrek aan ervaring en ouderdom.

De Stadspartij vindt dit, naar eigen zeggen, een zeer zorgelijke zaak. “Men moet kunnen rekenen op de beste zorg mogelijk, vooral in noodsituaties”, aldus Menger. “Dit soort zaken die hier spelen zullen ongetwijfeld van invloed zijn op de te leveren zorg.”