Qbuzz: “Houd er rekening mee dat je bus op 19, 20 en 21 oktober mogelijk niet rijdt”

nieuws
Foto Andor Heij

Vervoersbedrijf Qbuzz roept reizigers op er rekening mee te houden dat hun bus komende woensdag, donderdag en vrijdag mogelijk niet rijdt vanwege een staking.

Afgelopen week werd bekend dat er een nieuwe staking dreigt in het streekvervoer. Vakbond FNV heeft de leden opgeroepen om van woensdag tot en met vrijdag het werk neer te leggen om een betere cao af te dwingen. Dit betekent dat in Groningen een deel van de bussen niet zal rijden. De treinen van vervoersbedrijf Arriva rijden wel, omdat zij onder een andere cao vallen.

Qbuzz: “De actie betekent dat bussen mogelijk niet, of niet op tijd rijden. Wij weten helaas pas kort van tevoren welke ritten uitvallen. Plan je reis daarom kort voor je van huis gaat, en houd onze website en social media-kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.” Onlangs hebben werkgevers in het openbaar vervoer een cao-overeenkomst met vakbond CNV gesloten. De leden van FNV gingen echter niet met het aanbod akkoord. Zij willen meer loon en een lagere werkdruk. Om de staking te verijdelen bieden werkgevers in het openbaar vervoer, VWOV, een extra uitkering aan van duizend euro.