PKC ’83 krijgt lesje in effectiviteit van Blauw Wit ’34

sport
Foto Andor Heij. PKC'83 - Blauw Wit'34

PKC’83 kreeg in de eerste klasse F van het zaterdagvoetbal een lesje in effectiviteit van Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. Op sportpark De Kring in Groningen verloor PKC ook de tweede competitiewedstrijd: 4-0.

PKC’83 begon goed met kansen voor Rob Schokker en Brian Inge. Maar langzaam maar zeker nam Blauw Wit het initiatief over. Wiebe Bakker kreeg de grootste kansen. De eerste ging voorlangs, de tweede was een prooi voor Ben Meedendorp, de doelman van PKC.

Na de pauze kwam Blauw Wit snel op voorsprong via Bob Schepers die vrij voor Meedendorp werd gezet. 0-1. De Groningers kregen met invaller Simon Schreiber en Inge grote kansen op de gelijkmaker, maar de afronding was net niet goed genoeg.

Na 62 minuten was Schepers opnieuw succesvol: 0-2. In de 67e minuut schoot Bakker een vrije trap achter Meedendorp en de wedstrijd was gespeeld: 0-3. Het werd nog erger voor PKC toen in de 83e minuut Floris Boonstra de 0-4 binnen gleed.

PKC had ook genoeg mogelijkheden gekregen, maar zelfs de kopbal van Nick Berends in de laatste minuut ging er niet in. De lat was het eindstation.

De nieuwe trainer van de Groningers, Bert Vos, zag in alle linies tekortkomingen van PKC’83: “Het probleem is verdedigen, we maken vergissingen, we staan fout en en er worden te veel ruimtes weggegeven. Op het middenveld leden we te veel balverlies en we moeten voorin natuurlijk die mogelijkheden afmaken, want daarin zijn we niet effectief. Maar we hebben met ONS Sneek en Blauw Wit wel een lastige start. Dat zijn top vier ploegen. Voor dat examen zijn we gezakt”.

Vos wil zich niet wagen aan een doelstelling dit seizoen: “Ik doe niet aan dat lange termijn denken. Na vijf wedstrijden kijken we hoe we er voor staan en dan gaan we daarop ageren”.

Vorige week liep een wedstrijd in Leeuwarden tussen de tweede elftallen van beide ploegen helemaal uit de hand. Over eventuele sancties van de KNVB is nog niets bekend. De wedstrijd vanmiddag tussen de eerste elftallen verliep sportief.

Overige wedstrijden 1F

Overzicht lagere amateurs