Amateurvoetbal: Be Quick 1887 hard onderuit, Helpman wint stadsderby

sport
Foto Martijn Minnema; Groen Geel - Helpman 0-1

In de zaterdag tweede klasse L verloor Be Quick 1887 net als vorige week met 5-1. Velocitas was vrij.
Een klasse lager was er winst voor Helpman, de stadsderby bij Groen Geel werd gewonnen. Lycurgus en the Knickerbockers verloren. HFC’15 en Omlandia wonnen wel. In 4C verloren Mamio, VVK en Stadspark.

2L
Be Quick 1887
promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse maar zag vervolgens vrijwel de complete selectie verkassen. De nieuwe sterk verjongde selectie heeft het zwaar. Vorige week thuis met 1-5 van Bedum verloren, deze week was Achilles 1894 met 5-1 te sterk. Bij rust was het nog 1-1 maar in de eerste twintig minuten na rust liep Achilles 1894 weg naar 5-1.
Velocitas won vorige week wel, maar was deze week vrij.

3C
Groen Geel en Helpman
wonnen allebei hun eerste wedstrijd en stonden vanmiddag op Corpus den Hoorn tegenover elkaar. Vorige week won Groen Geel met 0-1 door een late treffer, nu verloor het in de 90′ minuut.
In een wat rommelige wedstrijd waren de kansen schaars, maar wel eerlijk verdeeld. Kort voor tijd tikte de Groen Geel goalie nog een fraai schot uit de bovenhoek, dat bleek uitstel van executie. In de 90’minuut verlengde Remco van Huffelen subtiel een bal die vanaf de rechterkant ingebracht werd. Zwanger van effect kuste het leder de binnenkant paal en viel tot grote vreugde van alles wat Helpman was binnen. Helpman is de enige in 3C met de volle buit na 2 duels.

HFC’15 verloor vorige week met 5-2 bij Helpman maar herstelde zich vanmiddag met een 4-1 zege op NEC Delfzijl. Rick van Lent en Erben Koopmans bezorgden HFC’15 een 2-0 voorsprong, NEC deed kort voor rust wat terug. In het laatste kwartier van de wedstrijd bezorgden Frank Volkers en Robby van Sluis de Hoogkerkers de winst.
Het gepromoveerde Lycurgus begon de competitie met winst maar kreeg vanmiddag een pak slaag, Grijpskerk won met 0-5 op West End
The Knickerbockers verloren thuis met 0-1 van Loppersum en staan na twee duels op 1 punt.
Omlandia haalde uit tegen Niekerk, het werd 4-1. De buit was al bij rust binnen met een 3-0 voorsprong. Robbert Veldman maakte er twee, Remco Bolhuis en Fabio Marongiu scoorden elk één treffer. Omlandia komt op 4 uit 2.

4C
In de vierde klasse louter nederlagen voor de stadsclubs. VVK ging thuis door een late treffer met 2-3 onderuit tegen Holwierde. Mamio won vorige week van VVK maar verloor zijn tweede wedstrijd, bij DVC Appingedam werd het 3-0. Stadspark werd met 6-2 verslagen door de Heracliden en staat net als VVK na twee duels op nul punten. Amicitia VMC was vrij.

5E
In de vijfde klasse wonnen Haren (1-0 van Asser Boys) en GRC (2-1 van Blauw Geel) en daarmee kwamen ze op 6 uit 2. Oosterparkers verloor met 10-2 bij Tynaarlo, GEO delfde het onderspit in Beilen, 4-3.

Overzicht 1F zaterdag

Verslag PKC’83 – Blauw Wit’34