Pendelbussen en extra stops vanwege 4 Mijl, deelnemers kunnen niet gratis met trein reizen

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Vanwege de 4 Mijl, die komende zondag wordt gehouden, worden er extra pendelbussen ingezet. Andere buslijnen zullen extra stops maken. Deelnemers kunnen dit jaar niet gratis met de NS reizen tussen Haren en Groningen.

Het inzetten van de pendeldiensten wordt georganiseerd door de organisatie van de 4 Mijl in samenwerking met vervoerder Qbuzz. Deelnemers aan de loopwedstrijd kunnen op vertoon van hun startnummer gratis naar het startgebied reizen en worden na afloop teruggebracht naar de parkeerplaatsen. De pendelbussen rijden van en naar de parkeerplaatsen P+R bij Hoogkerk en de Euroborg. Ook kan er geparkeerd worden op parkeerplaatsen rond de Bornholmstraat en P+R Haren.

Deelnemers die met de trein reizen moeten een kaartje kopen
Om alles in goede banen te leiden laat Qbuzz de Qliners 300 en 309 extra stoppen bij P+R Haren. Dit geldt alleen voor de bussen die richting Groningen rijden. In omgekeerde richting kan er gebruik worden gemaakt van pendeldiensten die vanaf het Hoofdstation rijden. Wat anders is in vergelijking met eerdere edities, is dat het reizen per trein tussen Haren en Groningen niet gratis is. Willen deelnemers met de trein reizen, dan zullen ze een kaartje moeten kopen. De intercity’s zullen dit jaar ook niet extra in Haren stoppen.

Omleidingen
Vanwege de 4 Mijl, en de 4Mijl4You die zaterdagavond plaatsvindt, zijn er omleidingen voor diverse buslijnen. De precieze omleidingsroutes zullen komende week door Qbuzz bekend worden gemaakt.