OM overweegt compensatie voor ondernemer uit Stad voor afgepakte tenten Ter Apel

nieuws
Foto: Willem Staat / ingezonden

Het Openbaar Ministerie wil in gesprek met de Groningse ondernemer Willem Straat. De tentjes die hij eind augustus uitdeelde bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, raakten zwaar beschadigd, nadat het OM en de gemeente ze in beslag namen.

Het OM legde eind augustus beslag op de tenten, nadat burgemeester Velema van Westerwolde besloot dat de honderden wachtenden voor het aanmeldcentrum niet in de tentjes mochten kamperen. De gemeente sloeg ze op, maar het OM was verantwoordelijk voor de opslag. Vorige week besloot het OM dat Straat zijn tentjes weer mocht ophalen. Straat trof de tentjes, die waren betaald via een inzamelingsactie, in erbarmelijke en onbruikbare staat aan.

Het OM laat donderdagmiddag weten de gang van zaken rond de opslag van de tentjes te betreuren. Volgens de openbaar aanklager gaat het OM graag in gesprek met de initiatiefnemer om te kijken of een compensatie mogelijk is.

OOG sprak woensdag met de Groningse ondernemer over de teruggegeven tentjes. Dit interview is hier terug te lezen.