Machinisten en stewards Arriva krijgen ook eenmalig duizend euro extra

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Ook de ruim 1.200 werknemers in het multimodaal vervoer krijgen in november een extra eenmalige uitkering van duizend euro. Dat betekent dat ook de machinisten en stewards van Arriva in Groningen een extraatje kunnen verwachten.

Dat maakte vakbond CNV dinsdagmiddag bekend.

Voor de Arriva-medewerkers gelden nu dezelfde afspraken die de vakbond en de werknemers vorige week overeenkwamen voor werknemers die vallen onder de reguliere cao voor het openbaar vervoer. Het meeste Arriva-personeel valt onder de cao van het ‘multimodaal vervoer’, wat betekent dat de personeelsleden ingezet kunnen worden op zowel de bus als de trein.

“We kregen daar natuurlijk vragen over van werknemers in het multimodaal vervoer”, aldus onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV. “De werkgevers hebben nu toegezegd dat ze die afspraak overnemen. Mooi nieuws, want die duizend euro extra is in deze tijd bijzonder welkom.”

De afspraak tussen de christelijke vakbond en de werkgevers heeft geen invloed op de staking van de FNV-buschauffeurs van woensdag, donderdag en vrijdag. Hun vakbond ging niet akkoord met de voorwaarden voor de nieuwe cao. De werkgevers in het OV wilden met de bonus een staking voorkomen, maar de FNV-leden willen ook loon en minder werkdruk.