Huis van Ten Post stap dichterbij; Korth Tielens mag nieuw verzamelgebouw ontwerpen

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Het Huis van Ten Post, het nieuwe multifunctionele gebouw voor het dorpshuis, de school, de kinderopvang, de sportclub en de kerk in het dorp, is weer een stap dichterbij. De partijen die er straks gehuisvest zijn, ondertekenden donderdag een samenwerkingsovereenkomst.

Ook werd de naam van de architect bekend gemaakt: Korth Tielens Architecten uit Amsterdam mag het Huis van Ten Post ontwerpen. Begin volgend jaar wordt het eerste ontwerp aan de buurt gepresenteerd. De architect krijgt een flinke klus, want het nieuwe gebouw moet aardbevingbestendig, gasloos, energieneutraal en zoveel mogelijk circulair worden gebouwd.

Het Huis van Ten Post wordt een centrale ontmoetingsplek in het dorp, waar CBS De Wieken, PKN De Hoeksteen, SV TEO en het dorpshuis ’t Holt onder één dak gehuisvest gaan zijn. Begin 2024 moet de bouw van het nieuwe gebouw gaan beginnen.

Deel dit artikel: