Hele dag geen treinen naar Roodeschool en Eemshaven

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Treinreizigers tussen Groningen en Roodeschool en de Eemshaven moeten zondag rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur. Door personeelstekorten rijden er de hele dag geen treinen.

Vervoersbedrijf Arriva wil door het schrappen van treinen op dit traject ervoor zorgen dat treinen op andere trajecten wel kunnen blijven rijden. Net als de NS kampt Arriva met een groot personeelstekort. Om reizigers op de plaats van hun bestemming te krijgen worden er bussen ingezet. In Groningen vertrekken deze bussen vanaf de voorzijde van het Hoofdstation.

De provincie Groningen heeft inmiddels laten weten niet blij te zijn met het besluit van Arriva. Zij willen binnenkort in gesprek met het bedrijf en sluiten boetes niet uit.

Deel dit artikel: