Hardrijder moet rijbewijs inleveren na forse snelheidsovertreding op A28

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Agenten hebben donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een automobilist, omdat hij zeker 56 kilometer te hard reed op de A28 tussen Haren en Groningen.

Volgens de politie kwam de auto in beeld bij agenten van het Team Verkeer Noord-Nederland, toen hij met hoge snelheid over de A28 reed. Na de meting, die uitkwam op een gecorrigeerde snelheidsovertreding van 56 kilometer per uur, kreeg de auto een volgteken bij het Julianaplein.

De auto werd bij het bouwterrein bij de afrit naar Helpman langs de kant gezet, waar agenten het rijbewijs van de bestuurder invorderden. Een officier van justitie gaat bepalen of de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt en welke straf de snelheidsovertreding gaat opleveren.

Foto via Instagram Politie Groningen-West