Gemeente gaat onderzoeken of gebieden met betaald parkeren goed worden aangegeven

nieuws
foto: Bob de Vries

De gemeente gaat onderzoek doen of gebieden waar betaald parkeren geldt goed worden aangegeven. Dat heeft wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA) woensdag laten weten.

Van Niejenhuis reageerde daarmee op vragen van de fracties van Partij voor het Noorden, PVV en CDA. Raadslid Evelien Bernabela van de Partij voor het Noorden: “Ik heb gemerkt in mijn eigen omgeving, en van verhalen die ik hoor, dat er onduidelijkheid is. De gebieden met betaald parkeren zijn de laatste jaren flink toegenomen, dit schuift ook steeds verder op. Terwijl het niet altijd duidelijk is aangegeven. Dit is vervelend voor de mensen die er wonen, maar ook de mensen die van buiten de stad op deze locaties een bekeuring krijgen toebedeeld.”

Wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA): “We communiceren het zorgvuldig”
Wethouder Van Niejenhuis: “Betaald parkeren geldt al langere tijd en is een mooi instrument om te sturen op parkeeroverlast. U geeft terecht aan dat de gebieden waar parkeren geldt, steeds verder opschuiven. Dit wordt zorgvuldig gecommuniceerd met de bewoners. Voor mensen van buiten de stad is dit lastig. Wellicht moeten er er voor kiezen om via sociale media hier aandacht aan te besteden. Aan de andere kant, dan pakt een vreemdparkeerder maar een boete. Ik denk dat het vooral voor de wijkbewoner vervelend is als men het niet wist.”

“We gaan kijken naar de borden”
“Wat betreft de bebording. De regel is dat dit op invalswegen wordt aangegeven. En dat er ook herhalingsborden te vinden zijn. Ik zeg u toe dat we gaan kijken of er plekken zijn waar dit beter kan. Wel moet ik zeggen dat het probleem dat u aanstipt, dat we hier weinig klachten over ontvangen.”

Evelien Bernabela (Partij voor het Noorden): “Zijn er genoeg parkeerautomaten?”
Bernabela: “U zegt dat het niet erg is dat mensen een boete ontvangen, maar ik vind dat het om veel geld gaat. Het is vervelend. En ik ben benieuwd hoe het zit met parkeerautomaten. Die worden nu ook niet altijd goed aangegeven, waarbij mensen soms lang moeten zoeken, en ver moeten lopen, voor ze een automaat gevonden hebben.”

Wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA): “Er wordt steeds meer digitaal geregeld”
Van Niejenhuis: “Het gebruik van parkeerautomaten neemt heel erg terug. Uit onze cijfers blijkt dat steeds meer mensen gebruik maken van de mobiele telefoon. In de auto kan dit digitaal geregeld worden. Wel zeg ik toe dat als de bewegwijzering naar automaten niet op orde is, dat we hier wat mee moeten doen.”