Festival in Betonbos door politie beëindigd

nieuws
Foto: Andries Oord

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een feest in het Betonbos beëindigd. Volgens bronnen ging het om een jubileumfeest vanwege het 18-jarig bestaan van de autonome gemeenschap die in het bos verblijft.

In het begin van de nacht kwamen er verschillende meldingen binnen van buurtbewoners die geluidsoverlast ervoeren. Politieagenten gingen daarop naar de locatie. Volgens een woordvoerder ging het om een festival met enkele honderden bezoekers, verschillende podia en meerdere barretjes. Afgesproken was dat men tot 01.00 uur door zou gaan en dat het vanaf dan stil zou worden. Daar hield men zich echter niet aan.

Nadat meerdere gesprekken niets opleverden is er door de politie een einde gemaakt aan het feest. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.

Betonbos
Betonbos is een kleine autonome gemeenschap in de stad Groningen. Het bestaat uit een woongemeenschap van ongeveer twintig mensen. Zij verblijven inmiddels 18 jaar op de locatie aan het Eemskanaal Noordzijde.