Eerste klasse E: GVAV Rapiditas pakt punt tegen koploper NEO

sport
Foto Andor Heij: GVAV - NEO

GVAV Rapiditas heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEO uit Borne, de koploper in de eerste klasse E op zondag. GVAV bleef daardoor vierde en NEO zakte naar de tweede plaats achter TVC’28.

GVAV opende gevaarlijk, maar Patrick Venema was net te laat om NEO doelman Thijs Terhalle te verschalken. NEO antwoordde met een inzet van Twan Weghorst, de jongere broer van international Wout Weghorst. Die poging ging net over de kruising van GVAV.

De Groningers waren voor de pauze wat sterker dan NEO en kwamen na een half uur op voorsprong. Een kopbal van Venema smoorde in de NEO defensie en Arco Bartelsman was attent: 1-0.

Direct na rust mikte Joël de Jong voor GVAV net naast. NEO was in het vervolg wat beter en kreeg twee behoorlijke kansen via Weghorst. Ingmar Liezenga miste namens GVAV een aardige kans. Liezenga zag daarbij wel Venema over het hoofd die er beter voor stond.

Na een uur spelen kwam NEO langszij. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Weghorst in de verre hoek: 1-1. Het werd daarna een wat rommelige pot voetbal, omdat iedere aanvalsopzet van beide ploegen door de verdedigers of middenvelders eruit gehaald werd.

Doelman Carsten Meijwaard werd nog de held van GVAV. Lars Brouwer vloerde na 86 minuten een tegenstander binnen de beruchte lijnen. Maar Meijwaard stopte de strafschop van Jasper Scholten, zodat één punt in Groningen bleef.

“Het gelijkspel was terecht”, vond GVAV-trainer Bas Veldman. “Maar wel met dank aan onze keeper. Het was een zware wedstrijd met een hoog tempo op en neer. Dat kwam de kwaliteit in de tweede helft niet ten goede”. Maar Veldman is tevreden over de competitiestart waar uit vier duels zeven punten werden gepakt. “Ik had er het liefst wat meer gehaald, maar ik ben blij dat we ons kunnen meten met een goede tegenstander als NEO en dat we ook verbeteringen in het spel zien”.

Winst GRC Groningen

In dezelfde klasse won GRC Groningen van het nog ongeslagen WVV uit Winschoten. Het werd 3-2. Rens Wardenier scoorde twee keer voor GRC, Martijn Hiemstra één keer. De Groningers staan achtste met zes punten uit vier wedstrijden.