Het eerste beton voor het nieuwe Julianaplein is gestort

Op de vroege maandagochtend bereikte aannemerscombinatie Herepoort een nieuwe mijlpaal bij de bouw van het nieuwe Julianaplein.

“Het is heel mooi om te zien hoe deze logistieke operatie verloopt”, vertelt Herepoort-woordvoerder Friso Jongeneel maandagochtend. “Elke dag wordt er materiaal aan- en afgevoerd en het is mooi dat de puzzelstukjes nou goed in elkaar vallen.”

Met een lange, uitklapbare kraan werd het eerste beton gestort voor de fundering van het verkeersknooppunt. Het eerste beton is bedoeld voor de vloer van een tunnel, die de verbinding gaat maken voor verkeer uit Hoogezand dat naar Assen wil.

Herepoort werkte al enige tijd aan de voorbereidingen voor de stort, door wapeningskorven te maken op een andere plek. Deze werden de afgelopen weken met een torenkraan in de zogenaamde ‘verbindingsboog’ gehesen.