Druk neemt verder toe bij FC Groningen na nieuwe thuisnederlaag tegen RKC

sport

FC Groningen heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van RKC Waalwijk. Ondanks twee doelpunten van spits Ricardo Pepi wonnen de Brabanders: 2-3. 

Voorafgaand aan het duel sprak FC Groningen-trainer Frank Wormuth over een ‘must-win’. De druk is hoog rondom de club en een overwinning zou de ploeg wat meer lucht geven. Het begin was nog hoopvol. De Groningers begonnen fris en creëerden meerdere mogelijkheden. Na een kwartier voetballen was het raak. Na een overtreding op Tomas Suslov en een interruptie van de VAR, wees arbiter Martin van den Kerkhof naar de stip. Ricardo Pepi benutte het buitenkansje: 1-0.

Pijnlijke wending
RKC kwam er goed uit en leek met twee spelers alleen af te gaan op de keeper. Radinio Balker stak hier een stokje voor en onderbrak een ‘honderd procent kans’ voor RKC in het strafschopgebied. Dit leverde de verdediger een rode kaart op en de bezoekers een strafschop. Dario van den Buijs benutte de penalty: 1-1. 

Tweede helft
Na de theepauze dicteerde RKC het spel. De Brabanders kwamen uit eindelijk via invaller Mika Biereth op voorsprong. Na balverlies van Florian Krueger faalde de spits niet: 1-2. Toch kwam FC Groningen nog terug. Ricardo Pepi bracht de Euroborg met een harde knal in extase en tekende voor zijn tweede doelpunt: 2-2.

Feestje van korte duur
Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker. Na een prachtige dieptebal van oud FC Groningen-speler Illias Bel Hassani vond aanvaller Biereth voor de tweede keer het net: 2-3. FC Groningen probeerde nog de gelijkmaker te vinden, maar ving bot bij RKC-doelman Etienne Vaessen.

Op naar Twente
Volgende week zondag wacht de volgende tegenstander voor FC Groningen, wanneer het op bezoek in gaat in Enschede bij FC Twente. In de Grolsch Veste wordt om half drie afgetrapt.

Deel dit artikel: