Dieuwertje Blok leest voor bij SKSG Langestraat

nieuws

De bekende tv-presentatrice Dieuwertje Blok leest donderdag voor aan kinderen van SKSG, aan de Langestraat in het Ebbingekwartier, Van 5 t/m 16 oktober is het namelijk Kinderboekenweek.

Dieuwertje Blok leest donderdagochtend voor uit het prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht’. Op alle locaties van SKSG staat dat boek centraal tijdens de kinderboekenweek. In het boek gaan vier kinderen samen met hun vader op berenjacht. De kinderen van SKSG krijgen ook een themapakket mee, dat het verhaal van het boek tot leven brengen.

SKSG vindt voorlezen heel belangrijk. Op de groepen worden kinderen veel voorgelezen en oudere kinderen krijgen tijd en ruimte om zelf de wereld van het geschreven woord te ontdekken.

Tijdens deze Kinderboekenweek lezen ook veel conducteurs, machinisten en veiligheid- en servicemedewerkers van NS voor aan basisschoolkinderen in het hele land. Zij lezen voor uit het Prentenboek van de Kinderboekenweek Egalus van Marije Tolman. Dat gebeurt onder meer op de school Meeroevers in de stad.