D66 wil duidelijkheid over realisatie mountainbikeroute Driebondsweg

nieuws
Foto: Pixabay (CC 0.0)

De fractie van D66 in de gemeenteraad wil opheldering van het gemeentebestuur rond de ontwikkeling van het MTB-skillspark aan de Driebondsweg.

De realisatie van de mountainbikeroute kent een lange geschiedenis. Ruim zes jaar geleden waren de eerste geluiden hoorbaar. “Wij hebben nu begrepen dat de initiatiefgroep de verantwoordelijk voor de totstandkoming terug heeft gelegd bij de gemeente”, zegt fractievoorzitter Jim Lo-a-Njoe van de partij. “Het College heeft daarop aangegeven voortvarend met de route aan de slag te willen op een nieuwe locatie aan de Driebondsweg. We hebben begrepen dat er in de tussentijd ook een nieuwe groep is gevonden die de kar wil trekken. De bedoeling is dat de route komend voorjaar geopend wordt. Gaat dat lukken? Zijn de vergunningen verleend? Is het oorspronkelijke ontwerp van ecoloog Patrick Janssen nog steeds het uitgangspunt?”

Behalve dat er al lang over gesproken wordt, zijn ook al meerdere locaties de revue gepasseerd. Afgelopen zomer liet toenmalig sportwethouder Inge Jongman (ChristenUnie) weten dat na de Suikerzijde en een braakliggend terrein bij P&R Meerstad men nu een locatie aan de Driebondsweg op het oog had. Die opmerking kon toen op een kritische vraag rekenen van voormalig fractievoorzitter Tom Rustebiel van D66 die zich afvroeg of het niet allemaal veel te lang duurt. Jongman: “U haalt een terecht punt aan. We willen binnenkort in gesprek met de oude initiatiefnemers. Ook hebben we een speciale projectleider aangesteld die alle mensen bij elkaar moet krijgen. Alle hens aan dek, zou ik willen zeggen.”