CDA fractie wil weten of ook Gronings leerlingenvervoer voor speciaal onderwijs vastloopt

nieuws
Foto: Connexxion

De gemeenteraadsfractie van het CDA vraagt zich af of het vervoer van leerlingen in het speciaal onderwijs in Groningen voor veel problemen zorgt, zoals dat in een groot aantal andere Nederlandse gemeentes het geval is.

Op veel plekken in Nederland zorgt personeelstekort voor problemen bij het vervoer van kinderen die speciaal onderwijs volgen. Kinderen komen te laat op school of moeten uren wachten op vervoer na de laatste les. Soms worden ze zelfs helemaal niet opgehaald en is het aan de ouders om de kinderen thuis te krijgen. De gemeente is verantwoordelijk voor het vervoer van deze kinderen. Woensdag werd duidelijk dat de Rijksoverheid niet gaat bijdragen in de kosten die gemeenten maken, om de ouders die zelf hun kinderen moeten vervoeren te compenseren.

Het CDA vraagt zich af of alle Groningse chauffeursbedrijven zich aan hun contractafspraken houden. Ook wil de raadsfractie weten of alle chauffeurs de juiste diploma’s hebben om deze groep kwetsbare kinderen te mogen vervoeren en of de kosten van vrijwillige chauffeurs door de gemeente vergoed worden. Het CDA wil ook dat Groningen van de vervoersbedrijven eist dat chauffeurs behoorlijk worden betaald. “Deze kinderen verdienen goed vervoer, omdat dit voor deze groep een voorwaarde is om goed te kunnen leren”, aldus fractievoorzitter Jalt de Haan. “Indien de problemen ook in Groningen spelen, moet alles op alles gezet worden om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen.”