Brandweer op zoek naar oorzaak vreemde lucht in De Hoogte, gemeente gaat riolering spoelen

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De brandweer is zondagavond met meerdere voertuigen uitgerukt naar de wijk De Hoogte, waar door bewoners een vreemde lucht wordt geroken.

Binnen een half uur kwamen op de 112-meldkamer meerdere meldingen binnen van mensen die een vreemde lucht roken. Het ging onder andere om bewoners van de Almastraat, Bedumerweg en Noorderspoorsingel. Er werden drie tankautospuiten ter plaatse gestuurd, waarbij de Stadse brandweer assistentie kreeg van de brandweer Bedum. “Het lijkt te gaan om een gaslekkage”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “Samen met energiebedrijf Enexis zijn wij de locatie aan het lokaliseren waar het lek zit.”

Volgens Oosterheerd wordt er gezocht in een groot gebied: “Door metingen te verrichten wordt dit zoekgebied steeds kleiner gemaakt. Duidelijk is wel dat de oorzaak zich buiten bevindt, en niet in een woning.” Volgens een nieuwsfotograaf openen brandweerlieden diverse rioleringsputten om onderzoek te doen. Volgens de fotograaf zou het niet gaan om gas, maar om een andere substantie. Volgens hem gaat de gemeente Groningen de riolering spoelen.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen