Bewoners De Poffert klagen over lichtoverlast distributiecentrum ALDI

nieuws
Foto: ingezonden

Bewoners van De Poffert klagen over lichtoverlast van distributiecentrum ALDI. Dit centrum heeft onlangs de deuren geopend waarbij sinds afgelopen zomer de verlichting brandt.

“Het gaat om een overmaat aan verlichting, waar niet alleen bewoners van aanliggende woningen last van hebben maar ook bewoners uit Oostwold”, vertelt één van de bewoners. “In de gemeenteraad zijn vragen gesteld over dit onderwerp, waarbij de gemeente heeft aangegeven dat er aanpassingen gedaan gaan worden. Maar er is nog niets veranderd. De verlichting is nog steeds als het schijnsel van de volle maan op een besneeuwd landschap.”

In het bestemmingsplan Westpoort is aandacht besteed aan het voorkomen van lichthinder, maar uiteindelijk is er niets concreets geregeld en hangt het af van de goede intenties van een bedrijf. “Wij vermoeden dat de normen overschreden worden en daarom vragen wij de gemeente Groningen of hier ook onderzoek naar gedaan kan worden.” Daarnaast adviseren de bewoners om bij toekomstige omgevingsvergunningen de verlichting kritisch te beoordelen. “Vanavond is de Nacht van de Nacht. Ik denk dat het niemand hier zal opvallen wanneer de Martinitoren en het Gasuniegebouw niet aangelicht worden. Voor ons steelt ALDI de show.”