Benefietmaaltijd voor dak- en thuislozen niet in Martinikerk vanwege hoge gasprijs

nieuws
Foto: Capella Groningen

De Martinikerk is dit jaar niet de locatie waar de jaarlijkse benefietmaaltijd voor Groningse dak- en thuislozen plaatsvindt, ter gelegenheid van de Sint Martinusviering. De kerk opstoken is te duur en daarom wijkt het gezelschap dit jaar uit naar Op ’t Feithhuis.

“Het verwarmen van het schip van de Martinikerk is, gezien de huidige gasprijzen, een kostbare aangelegenheid geworden”, aldus Jan Derksen namens het Sint Martinusberaad. “t Feithhuis heeft om die reden de benodigde ruimte ter beschikking gesteld. Zo blijft er meer geld over voor de dak- en thuislozen.”

Andere tradities blijven hetzelfde op 7 november. De Sint Martinusgans staat, zoals gebruikelijk, op het menu. Maar de koks van ’t Feithuis bereiden dit jaar ook een vegetarische variant. Er zal ook Sint Martinuswijn en Sint Martinusbier geschonken
worden.

Wie mee wil eten, kans zich opgeven via via vriendenmartinikerk@gmail.com. De maaltijd kost dit jaar veertig euro.

De opbrengst van de maaltijd wordt, net als elk jaar, besteed aan maaltijden voor dak- en thuislozen. Zij mogen een avond later wel dineren in de Martinikerk, waarbij ze dezelfde maaltijd krijgen aangeboden.